Ontstaan, beleid, structuur en meer …

EGILABO NV is sinds 1976 dé specialist bij uitstek voor alle glaswerk op maat voor laboratoria en de betrouwbare leverancier van kwalitatieve laboratoriumbenodigdheden en -toestellen met een zeer ruim assortiment van de beste en bekendste merken. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat een antwoord te vinden op de meest uiteenlopende vragen van laboratoria. Dat gaat van de levering van één uitzonderlijk artikel tot een totaaloplossing voor de inrichting van een volledig labo, geheel op maat van de klant. Daarnaast is EGILABO ook  verdeler van alle soorten monstername- en staalname apparaten en toebehoren. Als groothandel levert EGILABO n.v. ook verpakkingsmateriaal in o.a. glas, kunstof en metaal voor allerlei doeleinden en voor zeer verschillende industrieën.

Voor elk soort laboratorium vervaardigen wij glaswerk op maat en doen we herstellingen, zowel in hittebestendig als kwartsglas. Wij zijn gespecialiseerd in dubbelwandige reactievaten en cyclonen. Nieuw is nu ook onze techniek en snelle service om glaswerk te coaten aan een zeer voordelige prijs.

De grootste troef van EGILABO als importeur van laboratoriumbenodigdheden en -toestellen is het ruime aanbod aan kwalitatieve producten van de bekendste merken. Bij ons vindt u alles wat u zoekt: we hebben ruim 6000 artikelen op voorraad die we snel kunnen leveren. Daarnaast zijn er nog talloze andere producten die u kan bestellen. Als u denkt dat u een product niet kan vinden, vraag het ons.

Een greep uit het aanbod: thermometers, densimeters, wegwerpartikelen, veiligheids- en hygiënisch materiaal, droog- en moffelovens, statiefmateriaal in kunststof, metaal of RVS, teflon benodigdheden, handpompen, kunststofartikelen, titreerapparatuur, schudtoestellen, verwarmingsplaten en -roerders, ultrasonebaden, waterbaden, PH-meters, balansen, dewarvaten, veiligheidskannen, alle geslepen- en gegradueerd glaswerk, zeeftoestellen, filters, enzovoort.

Onze bekendste merken: Amarell, Assistent, Bochem, Bola, Buchi, Buddeberg, Buerkle, Brand, Duran, Edmund Bühler, Elma, Harry Gestigkeit, GFL, Hanna instruments, H + P, IKA, Julabo, Kern, Isotherm, Kirsch, KNF-Verder, Köttermann, Lenz, Memmert, Mohr & Co, Nabertherm, Retsch, Robu, Simax, Thermo Scientific, Winkler. Wij zijn exclusieve verdeler van Neolab: de leverancier van speciale laboratoriumproducten.

EGILABO verdeelt in België gespecialiseerde apparatuur voor moderne en accurate monster- en staalname. Met de nieuwste technieken en toestellen doet u erg nauwkeurige en betrouwbare materiaalanalyses omtrent samenstelling, kwaliteit of eigenschappen van de stof die u onderzoekt. Wij leveren zowel toestellen voor bodemonderzoek als voor monstername van vloeistoffen, bulkgoed, poeders, chemische substanties, levensmiddelen, diepgevroren goederen, enz. U vindt bij ons bovendien alle toebehoren en systemen voor de zuivere afsluiting van de monstername en veilig vervoer van de stalen.

EGILABO is ten slotte ook groothandel van verpakkingen in alle materialen en voor uiteenlopende producten zoals farmaceutische en chemische substanties, verf, parfums, oliën, etcetera…